A-tól Pénzig

Cikk illusztráció

Küldj egy szelfit, kapsz egy bankszámlát!

Publikálva – 2021.08.18. Olvasási idő – 2 perc
0

A magyarok nagyon szeretnek szelfizni, mintegy kétharmaduk készít rendszeresen fotót magáról. Ugyanakkor kevesen vannak tisztában azzal, hogy egy ilyen képpel akár hivatalos ügyet is lehet intézni. A digitális banki ügyintézés újabb állomásához érkezett, az OTP Banknál egy szelfivel új bankszámlát nyithatunk.

A koronavírus-járvány hatására megnövekedett Magyarországon is a digitális banki ügyintézés iránti érdeklődés. Az OTP Bank megbízásából készített felmérés1 szerint az elmúlt hónapokban a magyar felnőttek közel 60 százaléka élt a hitelintézetek nyújtotta digitális ügyintézési lehetőségével. A digitális bankolás már nemcsak a fiatalokra jellemző, az idősebb generációk is egyre szívesebben használják a banki webes felületet és a mobilalkalmazást. A hivatalos ügyintézéshez használt szelfiről, amivel Magyarország piacvezető pénzintézete, az OTP Bank rukkolt elő, azonban egyik korcsoportban sem sokan hallottak.

„Az OTP Banknál folyamatosan azon dolgozunk, hogy fejlesztéseink még kényelmesebbé tegyék ügyfeleink számára pénzügyeik intézését. Éppen ezért vezettünk most be egy olyan online lehetőséget, a Selfie számlanyitást, amelynek segítségével leendő ügyfeleink akár otthonuk kényelméből, pár perc alatt, bármikor nyithatnak új lakossági bankszámlát” – nyilatkozta Kökény Dávid, az OTP Bank az OTP Bank bankkapcsolati termékfejlesztési szenior menedzsere. „A számlanyitási folyamat nagyon egyszerűen elindítható az OTP SmartBank mobilalkalmazásból, csak NFC-kapcsolattal rendelkező mobiltelefonra, internetkapcsolatra, illetve chippel ellátott, új típusú személyazonosító igazolványra vagy biometrikus útlevélre, és egy szelfire van szükségük” – tette hozzá.

Az OTP Bank frissen bevezetett újítása révén az OTP SmartBank mobilalkalmazáson keresztül bármilyen környezetben, gyorsan és kényelmesen nyithatunk bankszámlát. A digitális megoldás révén a Selfie számlanyitáshoz nincs szükség ügyintézőre, nem kell bemenni a bankfiókba, illetve valóban bármikor, banki nyitvatartási időn kívül is folyamatos az ügyintézés.

Az új funkció kipróbálásához az OTP SmartBank alkalmazást kell letölteni, ahol a regisztráció nélkül is működő Selfie számlanyitás menüpontot kell választani. A további részletekért látogass el a Selfie Számlanyitás aloldalra.

[1] A kutatás az OTP Bank megbízásából az MTM Kft. Pulzus kutatási applikációjával készült 1058 fő részvételével. A 18 éves és idősebb, magyar alapsokaságot reprezentálja nem, kor, iskolai végzettség és településtípus szerint. Az adatfelvétel 2021.04.17. és 2021.04.21. között történt.

Szerző

OTP Bank

Érdekesnek találtad? Ha tetszett, nyomj a gombra!

0
Publikálva – 2021.08.18.
Küldj egy szelfit, kapsz egy bankszámlát!
0